Μισθώσεις Ακινήτων

Διαχείριση Κτιρίων

Περισσότερα


ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN

Τώρα η ΠΟΜΙΔΑ σε συνεργασία με την INTERAMERICAN προσφέρει στα μέλη της ένα μοναδικό πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των κτιρίων τους με ασυναγώνιστο κόστος, πληρέστατες καλύψεις & άμεση καταβολή της αποζημίωσης!
Υπολόγισε ασφάλιστρα για:Πληροφορίες:
Γρ. Ασφάλισης Κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα τηλ. 210-323040

Eγγραφή Ασφαλιζομ. Μελών από το διαδίκτυο Interamerican

Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες

ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ ΧΩΡΟΙ: ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ Α.Π. - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!

11-08-2009 12:50:31 Δημοσιεύτηκε ο νόμος 3775/ΦΕΚ122Α/21.7.2009 με την τροπολογία του Υπ. ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά που αφορά την αλλαγή χρήσης των ημιυπαίθριων αλλά και όλων των χώρων πού άλλαξαν χρήση και βρίσκονται μέσα στον νόμιμο δομημένο όγκο των οικοδομών. Η ρύθμιση προβλέπει δήλωση εντός εξαμήνου, εισφορά υπολογιζόμενη στο 10% της τιμής ζώνης επί το εμβαδόν του χώρου (5% για τους πολύτεκνους), καταβολή εντός έτους σε 3 δόσεις ή εφάπαξ με έκπτωση 10%, και απαλλαγή από κάθε αναδρομικό φόρο μεταβίβασης και ασφαλιστικές εισφορές. Επίσης προβλέπει σημαντικές περιοριστικές πολεοδομικές αλλαγές για τις νέες οικοδομικές άδειες που κατατίθενται στις πολεοδομίες από την επομένη της δημοσίευσης του νόμου και μετά. Η πρακτική δυνατότητα για υποβολή δηλώσεων τακτοποίησης χωρίς ταλαιπωρία και ουρές θα υπάρξει από το Σεπτέμβριο, όταν θα επιστρέψει το προσωπικό των πολεοδομιών από τις άδειες του Αυγούστου.

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος απηύθυνε ερώτημα προς την Εισαγγελεία του Αρείου Πάγου σχετικά με τη νομιμότητα των μεταβιβάσεων των χώρων που θα δηλωθούν. Η απάντηση της Εισαγγελείας αναμένεται ότι θα δώσει λύση στο θέμα.

ΠΗΓΗ : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ Π.ΟΜ.ΙΔ.Α